Vil du gerne sikre dig en god placering i Googles heat?

08. september 2019

Få 5 gode tips her, og lær færdselsreglerne på Google at kende

Oplever du, at trafikken på Googles motorvej tager første afkørsel til dine konkurrenters hjemmeside frem for din egen? Eller er din hjemmeside måske parkeret på de bagerste rækker af Google, hvor de færreste brugere kigger? I så fald er det på høje tid at sætte dig ind i færdselsreglerne på Google, så du ikke blot bliver mere synlig, men også kører efter reglerne og undgår ”black hat SEO”. Èn ting kan vi slå fast med sikkerhed: Du kommer ikke foran ved at køre ulovligt eller springe over, hvor gærdet er lavest.

Det spændende ved Google er, at det på godt og ondt, er dynamisk og flygtigt. Deres algoritmer ændrer sig ofte, og det er kun få mennesker, der ved, hvad det lige præcist er, der får din hjemmeside til at ligge forrest i heatet. Ikke desto mindre har der i nogle år være såkaldte ”best practices” inden for SEO, som faktisk viser sig at have stor betydning for, hvordan Google ranker din side. I dette indlæg gennemgår vi fem vigtige færdselsregler/”best practices”, som du i den grad bør overholde, hvis du ønsker, at mere af søgetrafikken på Google skal lande på din side.

Søgeordsanalyser er alfa og omega

Vi kan ikke sige det for ofte: ”Søgeordsanalyser er vigtige!”. De danner nemlig grundlaget for alt dit arbejde med SEO. Det er ikke hér, du skal gå på kompromis. Tværtimod. Det er nemlig gennem søgeordsanalyser, du kortlægger udtryk, begreber og ord, som dine potentielle kunder bruger, når de søger efter dine produkter eller services. At springe søgeordsanalysen over svarer lidt til ikke at kunne finde koblingspunktet i din bil. Du kommer nemlig aldrig ud over stepperne, hvis du ikke lærer koblingspunktet at kende; og det samme gør sig altså gældende med søgeordsanalyser.

Skab godt og relevant indhold

Når du først har udarbejdet søgeordsanalyser og derigennem fundet frem til, hvilke ord, begreber og udtryk, du skal arbejde med, er næste skridt at skabe godt og relevant indhold. Alle dine SEO-tekster står og falder nemlig med indholdet. Det handler ikke om at fyre tom luft eller høje søgeordsdensiteter afsted. Tværtimod. Det handler om at skrive tekster, der er relevante for brugerne, og som skaber værdi for dem – for ellers straffer Google dig bare. Du kører vel heller ikke over for rødt, overhaler indenom eller parkerer ulovligt ude i trafikken? Hvis du ikke allerede har fanget det, er der faktisk mange ligheder mellem din færden som bilist i trafikken og på Google.

Fang brugernes opmærksomhed med spændende title tags og meta descriptions

Noget af det allerførste som brugerne bliver mødt af, når de foretager en Google-søgning, er dine title tags og meta descriptions. Derfor skal de naturligvis være indbydende, spændende og fange brugernes opmærksomhed, så de får lyst til at klikke sig ind på din side. Hvis du ikke kaster lidt kærlighed ud over dine title tags og meta descriptions, har dit indhold (SEO-tekster) ingen værdi, fordi ingen klikker ind.

Vi kan godt lide, når bilister viser overskud ved at lade os flette ind, generelt orienterer sig i trafikken og viser, de har styr på, hvad de laver. På samme måde kan vi også lide, når du skaber lækre title tags og meta descriptions, som klart beskriver og viser, hvad vi kan forvente, og hvad du kan tilbyde. Fremstår dine title tags og meta descriptions rodede, vælger vi typisk at gå udenom. Ligesom når vi holder afstand til bilister, hvis kørsel virker utilregnelig. Selvom title tags og meta descriptions måske ikke har direkte indflydelse på din rangering, er de stadig uhyre vigtige, hvis din side ikke skal samle støv ved at være parkeret på de bagerste rækker i Google.

  • Læs også mit indlæg omkring linkbuilding her.

Skriv lange, dybdegående SEO-tekster, som skaber værdi for brugerne
I de første spæde år af Googles eksistens var der ikke noget til hinder for at skrive korte (dårlige) tekster med meget høj søgeordsdensitet. Det omvendte gør sig dog gældende i dag. Vil du gerne ligge forrest i heatet, skal du altså sørge for at skabe dybdegående og lange SEO-tekster, som skaber værdi for brugerne og Google gennem relevant indhold.

Det har nemlig vist sig, at Google tillægger sider med mere indhold større værdi. Du kommer ikke langt med at fyre en bevinget sætning eller to af sted og så tro, at det giver dig gode placeringer. Lige såvel som du jo heller ikke nødvendigvis kommer hurtigere frem ved at trykke speederen i bund i trafikken? Og selv hvis du gør, vil din kørsel sandsynligvis ikke opnå rosende ord fra dine medtrafikanter.

Brug søgeord flere gange – og kig også gerne nærmere på relaterede søgeord

Som nævnt i afsnittet før, er en meget høj søgeordsdensitet ikke at foretrække. Når det så er sagt, skal du naturligvis sørge for at bruge dit søgeord i dine tekster, for hvordan skulle brugerne eller Google ellers vide, du er relevant for dem? Det svarer lidt til at spare på brugen af blink eller horn i trafikken. Hvorfra skulle din medbilister vide, hvor du skal hen i et kryds, hvorfor du pludselig holder i nødsporet, eller om der opstår en farlig situation, hvis du ikke bruger hverken blink eller horn.

En god tommelfingerregel er, at du skal efterstræbe en søgeordsdensitet på +2% – hverken mere eller mindre. Det er rigtigt svært at konkludere, hvorvidt en søgeordsdensitet på mere end +2% vil have fatale konsekvenser. Det vigtigste er egentligt bare, at brugen af søgeord ikke må gå udover kvaliteten af dine tekster.

Udover at bruge relevante søgeord bør du også kigge nærmere på relaterede ord, synonymer og udtryk, for de har faktisk også værdi i Googles samlede vurdering af dine tekster. Google vil gerne hjælpe brugerne mest muligt, og derfor forsøger Google af forudse, hvad vi egentligt søger efter. Det er altså en rigtig god idé at inkorporere relaterede søgeord i dine tekster, da du dermed øger dine chancer for at blive fundet ved søgninger relateret til dine produkter eller services.

Google belønner grundlæggende forståelse og færdigheder

Når alt kommer til alt, er det helhedsindtrykket, som er afgørende for, hvilken placering du får i forbindelse med et udvalgt søgeord i Googles heat. Det samme gør sig jo også gældende til en køreprøve. Du består, hvis du demonstrerer, du har en god forståelse af trafikken såvel som køretøjet. I dette indlæg har vi blot gennemgået nogle stykker af færdselsreglerne på Google, og vi har kun berørt dem meget kort enkeltvis.

Er du altså interesseret i at blive endnu klogere på Googles færdselsregler og gå rigtigt i dybden med dem, så din side ikke længere er parkeret på de bagerste rækker, men derimod kan komme foran i heatet, kan du læse mere i vores indlæg: SEO-tekster: 10 tips, der skyder dig til toppen af Google.